-
مکانیسم تأثیر آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانهای رژیم غذایی خاصیت آنتیاکسیدانی خود را عمدتاً از طریق مهار اکسیداسیون کلسترول LDL و پر اکسیداسیون لیپید سلولی و یا حفظ ذخیره آنتیاکسیدانی سلولی و یا تقویت اثرات مفید دیگر نشان میدهند. مطالعات اخیر همچنین ارتباط بین افزایش مصرف این عناصر مفید رژیم غذایی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی را نشان میدهند که در آن فرایندهای التهابی و استرس اکسیداتیو نقش مهمی دارند.
از این رو علاوه بر اثرات شناختهشده آنها، شواهد جدید نقش ضدالتهابی آنتیاکسیدانها را نیز ثابت نموده است. تغییرات در جذب مواد مغذی حاوی آنتیاکسیدان باعث پیشرفت التهاب میشود. بنابراین افزایش دریافت غذایی آنتیاکسیدانها، در حقیقت میتواند یک روش ایمن و مؤثر برای جلوگیری از آسیبشناسی باشد که در آنهم اکسیداسیون و هم التهاب نقش اساسی دارند.
فعالیتهای ضدالتهابی ترکیبات طبیعی در مطالعات متعددی گزارششده است. یافتههای حاصل از تحقیقات ضدالتهابی ثابت کرده است که عصارههای فعال زیستی و ترکیبات طبیعی آنها با مسدود کردن دو مسیر مهم سیگنالینگ ازجمله NF-κB و پروتئین کینازهای فعالشده با میتوژن (MAPK) که نقش اصلی را در تولید انواع مختلف رادیکال آزاد دارند، خواص بیولوژیکی خود را اعمال میکنند.
کمبود ترکیبات آنتیاکسیدانی در رژیم غذایی روزانه میتواند منجر به بروز بیماریهای دژنراسیون مانند انواع سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی، بیماری آلزایمر، بیماریهای عصبی و بیماریهای التهابی مختلف گردد. مصرف منابع طبیعی گیاهان در رژیم غذایی روزانه و دریافت ترکیبات آنتیاکسیدانی از آنها میتواند یک راهحل مناسب برای حل مشکلات سلامتی انسان باشد. حتی از این منابع طبیعی آنتیاکسیدانی میتوان بهعنوان داروی پیشگیری استفاده کرد.
تحقیقات اخیر حاکی از آن است که بین رژیم غذایی سرشار از آنتیاکسیدان و شیوع بیماریهای انسانی ارتباط معکوسی وجود دارد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.