• Instagram
  • Twitter
  • Mail
کبدیار
منوبستن منو
  • صفحه اصلی
  • کبد سالم
    • فیزیولوژی و آناتومی کبد
    • وظایف کبد
  • کبد چرب
    • کبد چرب غیرالکلی
    • سندرم متابولیک
    • کبدچرب در کودکان و بزرگسالان
  • پیشگیری و تشخیص
    • پیشگیری
    • تشخیص کبد چرب
    • تست های تشخیصی
    • بیوپسی
  • کنترل و درمان
    • رژیم غذایی مناسب
    • دارو درمانی
    • طب سنتی
  • اخبار و تازه ها
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • جستجو
  • منو منو

سالاد هویج و عدس

این سالاد گیاهی غنی از پروتئین و فیتونوترینتهای گیاهی است که برای کبد بسیار مفیدند. ترکیبات بکاررفته در این سالاد هرکدام  دارای خواص متفاوتی برای کبد هستند. در ادامه  به بررسی این خواص می پردازیم:

  • هویج

    یکی از اعمال کبد تولید و ترشح صفراست که باعث دفع مواد مضر از بدن می شود. بعد از تولید صفرا در کبد، به کیسه صفرا منتقل می شود و باید چربی وارد روده کوچک شود تا صفرا ترشح شود. هویج منبع غنی کاروتنوئید است. کاروتنوئیدها در چربی محلول هستند بنابراین وقتی شما هویج می خورید ترشح نمکهای صفراوی توسط کبد و صفرا تحریک می شود. در تحقیقات نشان داده شده کاروتنوئیدها آسیب ناشی از مصرف الکل  به کبد را کاهش می دهند.

  • عدس

    عدس حاوی مقادیر زیادی کولین است که کبد از این ماده برای ساخت چربی و دفع آن از بدن استفاده می کند. کولین مانع ساخت چربی در کبد می شود. در صورت تجمع چربی درکبد، سلولهای کبدی توانایی دفع سموم را ازدست می دهند. با دریافت مقادیر کافی کولین به پاکسازی کبد خود کمک کنید.

  • زیره

    زیره دارای ترکیب فعالی بنام “کومین آلدئید” است که طعم مطبوع زیره ناشی از وجود این ماده است. این ترکیب خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و مانع آسیب اکسیداتیو ناشی از تجمع چربی در کبد می شود. همچنین زیره به هضم غذا کمک می کند و مشخص شده این تاثیر را با تسریع رهاسازی صفرا از کبد انجام می دهد. همچنین باعث تحریک ترشح آنزیمهای دستگاه گوارش شده و با تسریع روند هضم بار کبد را کاهش می دهد.

  • نعناع

    نعناع غنی از ویتامین A است که بدلیل محلول بودن در چربی، باعث تحریک ترشح صفرا و تسریع عمل هضم از طریق شکستن چربیها می شود. همچنین منجربه کاهش کلسترول بد می شود. نعناع غنی از آنتی اکسیدان است که تاثیرات استرس اکسیداتیو را بر کبد کاهش می دهد.

مواد لازم

هویج               ۶۰۰ گرم

[بیشتر بخوانید] 

روغن زیتون      ۲ قاشق غذاخوری

عسل             یک قاشق غذاخوری

زیره                یک و نیم قاشق چایخوری

فلفل سیاه        بمیزان لازم

عدس              یک فنجان

پیاز                  یک عدد

اسفناج جوان     ده الی ۱۵ برگ

برگ تازه نعناع    نصف فنجان(خرد شده)

موادلازم برای تهیه سس ماسالا

روغن زیتون        ۳ قاشق غذاخوری

سیر                 یک حبه

زنجبیل             یک قاشق چایخوری

گرم ماسالا       یک قاشق چایخوری

سرکه سیب      ۲ قاشق غذاخوری

نمک                نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه        بمیزان دلخواه

دانه آفتابگردان یا کدو   بمیزان دلخواه( می توانید برای تزیین روی سالاد نیز استفاده کنید)

طرزتهیه

  • فر را در درجه حرارت ۲۰۰ درجه روشن نمایید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. هویج ها را در کاسه ریخته و سپس روغن زیتون، عسل و زیره را روی آن ریخته کاملا مخلوط کنید تا همه هویج ها به روغن آغشته شوند. حال آنها را به سینی فر منتقل کرده و کاملا پخش نمایید. کمی نمک و فلفل هم برای ایجاد طعم بهتربیفزایید. حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا هویج ها کمی قهوه ای شده و چنگال براحتی در آنها فرورود.
هویج منبع غنی فیبر است که برای کبد مفید می باشد.
  • در این فاصله عدسها را بپزید.
  • اکنون عدس و هویج را در کاسه ای ریخته و اجازه دهید خنک شوند. حال پیاز نگینی خرد شده و نعناع خرد شده و برگ های اسفناج جوان را به آنها بیفزایید.
  • در این مرحله سس ماسالا را با ترکیب نمودن تمام مواد ذکرشده در قسمت تهیه سس (روغن زیتون، سیر،فلفل، ماسالا و…) آماده کنید. آنها را کاملا باهم مخلوط نمایید تا سس یکدستی بدست آید.
  • حال سس آماده شده را بر روی مخلوط هویج و عدس بریزید. نیم ساعت صبر کنید تا سالاد کاملا طعم بگیرد. این سالاد را بعنوان وعده غذایی در شام می توانید میل کنید.
سالاد عدس و هویج برای کبد بسیار مفید است
تمامی حقوق مادی و معنوی برای کبدیار محفوظ است و کپی برداری از آن با کسب اجازه مجاز است.
  • Instagram
  • Twitter
  • Mail
آیا لاغرها به کبدچرب مبتلا می شوند؟ لاغرها نیز ممکن است به کبدچرب مبتلا شوند انبه حاوی فیبر زیادی است که برای کبد مفید است
رفتن به بالا